反屏問題!!!我都想換玩騎士!!

上一篇主題 下一篇主題 向下

反屏問題!!!我都想換玩騎士!!

發表  魔幻少年 于 周六 8月 01, 2009 12:02 am

開始玩FBI伺服的時候,GM話明唔出騎士反屏!!我見到先玩黑妖!!現在出了反屏仲要出5-8本最少
一個服現在最多二十多人!!!黑妖個個打到反屏都轉玩騎士!!將來黑妖打得win邊個,法師又打唔win。一消咩都無晒
騎士有反屏同沖暈又打唔win,唔還手都扣你血。 ~有幾多人玩妖精同王族。我想問GM點樣平衡法???20%機率
係咁反!!!你得閒測試下。我朋友玩黑妖都話晒氣!!!!我都係黑妖!!!唉!!!黑妖變左垃圾!!!

魔幻少年

文章數 : 6
注冊日期 : 2009-07-09

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  ping123 于 周六 8月 01, 2009 1:42 pm

以下都係以終武做準,
a,我用雙手劍打死人,如果對方唔郁.
b,近攻vs,出反屏多數嬴半條血.
c.法師用地烈術,我地抗100,平均扣250血.如果一路打我<姐係光極9烈術>,就更勝一籌...
d.騎士唔係血牛!法師升華後,加聖介傷害減半=4000hp.
上述內容都經過數百次測試,盼有改善空間.
1.調低反屏發動率至16%左右,再作測試.
2.法師本來輔助打王,現時為清王最快,吸野最多...變得反常.
希望各職平衡,免大家都無所適從.盼fbi更上一層樓.望gm考慮改良.

ping123

文章數 : 22
注冊日期 : 2009-07-14

檢視會員個人資料

回頂端 向下

^^"

發表  ?? 于 周六 8月 01, 2009 5:08 pm

我只魔幻少年都刪左!!!89LV升到60%邊有心機十9終雙刀
好似垃圾咁!!!!

??
訪客

回頂端 向下

回復: 反屏問題!!!我都想換玩騎士!!

發表  GM01 于 周六 8月 01, 2009 11:39 pm

魔幻少年 寫到:開始玩FBI伺服的時候,GM話明唔出騎士反屏!!我見到先玩黑妖!!現在出了反屏仲要出5-8本最少
一個服現在最多二十多人!!!黑妖個個打到反屏都轉玩騎士!!將來黑妖打得win邊個,法師又打唔win。一消咩都無晒
騎士有反屏同沖暈又打唔win,唔還手都扣你血。 ~有幾多人玩妖精同王族。我想問GM點樣平衡法???20%機率
係咁反!!!你得閒測試下。我朋友玩黑妖都話晒氣!!!!我都係黑妖!!!唉!!!黑妖變左垃圾!!!

唔好斷章取義
1. 我無話過唔出反屏(機率無變過得炎魔跌)
你地一日殺幾多隻炎魔
2. 黑妖+9終雙+魔法可以上到2xx~3xx攻一下 有幾弱?
騎士嘈了很久雙刀太強
3. 點解法師係輔助? 法師魔法唔怪係天堂最大問題
mp一用光法師還不要乖乖呆站?
4. 反屏機率 已經係15% 我唔知你地想點
10%騎士嘈廢,15%黑妖嘈勁
5. 騎士黑妖一向怕遠距離,這是他們的天敵
6. 黑妖垃圾 要比pvp定清怪? 1on1 係反屏騎玩哂我承認
但團p 我又唔係咁睇
7. 平衡唔代表你地鐘意個職係最勁

部份地方會考慮修正

GM01
Admin

文章數 : 57
注冊日期 : 2009-07-03

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  LoMing 于 周日 8月 02, 2009 12:56 am

嘈咩姐, 根本黑妖同騎士ge善長地方都唔同, 騎士打盟戰強, 黑妖打王強, 如果你要黑妖打王最強, 打盟戰又最強, 咁你都好自私wor, 魔幻少年小弟弟
仲有, 唔該你唔好開外掛, 做壞規矩, 你開, 人地又開, 搞到最後伺服器不穩, 嘈之前唔該檢討下自己先, 唔好話人知你無開, 你有無開外掛大家心照

LoMing

文章數 : 35
注冊日期 : 2009-07-13

檢視會員個人資料

回頂端 向下

外掛

發表  魔幻少年 于 周二 8月 04, 2009 8:34 pm

自己都用緊啦!!見你用先用JA!!比我打死左向GM告我用外掛!!!你唔用人地點會用
有口話人地無口話自己!!!心照啦!!你真心照

魔幻少年

檢視會員個人資料

回頂端 向下

回!!

發表  魔幻少年 于 周二 8月 04, 2009 9:11 pm

[唔好斷章取義
1. 我無話過唔出反屏(機率無變過得炎魔跌)
你地一日殺幾多隻炎魔
2. 黑妖+9終雙+魔法可以上到2xx~3xx攻一下 有幾弱?
騎士嘈了很久雙刀太強
3. 點解法師係輔助? 法師魔法唔怪係天堂最大問題
mp一用光法師還不要乖乖呆站?
5. 騎士黑妖一向怕遠距離,這是他們的天敵
6. 黑妖垃圾 要比pvp定清怪? 1on1 係反屏騎玩哂我承認
但團p 我又唔係咁睇
7. 平衡唔代表你地鐘意個職係最勁

1.你講過騎士有個魔法變太唔出!!當我搞錯左囉
2.咪比反屏反返來囉!!黑妖幾高攻有咩用!!去打怪升LV咩
3.法師終武打加地烈魔法攻擊都好勁!!黑妖一陣就飛啦!!(清怪唔夠法師快瓜)
4.反屏機率我唔知你有無測試過!!!我同騎士打係輸成條血!!爆水打..佢差唔多FU血
5.騎士消左可以係咁沖!!!!!黑妖消左唔晒講飛走啦!!
6.黑妖講清怪!!GM都話升LV返正服啦!!!唔好話團戰單P計返晒打得win邊個 以加(黑妖. 騎士. 法師)最多人玩
法師打唔win認命!!本身係咁無野講!!
7.無話邊個職業係最鐘意!!!只係覺得GM改得太多野!!個個D人差唔多一樣!!升到80-85LV有防送過3!!終武
個個都用緊果把!!!我之前咁勤力去打BOSS打到咁多祝暗刀變左垃圾!!祝火介!!果D 都唔夠守介勁!!升到
LV就有好野送!!好似我地好認真咁玩!!!你咩都送晒,咁D人仲要追求D咩!!武器有防暴咪點十9 無就點十7
個個都囉住果把!!!!有無見一個遊戲個個都係咁樣防武裝備...咪想同你講..無左多勞多得...隨時勁都會變垃圾
我係黑妖從來都無講過黑妖唔夠勁 !!我玩左天堂都有4-7年正服 黑妖都70LV
8.終武真有必要出咩!!....什麼都送那還有什麼好玩
講完!!!!

魔幻少年

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  LoMing 于 周三 8月 05, 2009 1:46 am

魔幻少年 寫到:自己都用緊啦!!見你用先用JA!!比我打死左向GM告我用外掛!!!你唔用人地點會用

遊戲上回ge野, 我完全覺得無問題, 但上面呢一點我插硬你.

首先我真係心照, 我100%無用過外掛, 我已經玩過無數咁多個私服, 從來都無用外掛, 靠ge係自己練番黎ge技術. 你自己有開, 唔代表人地都有開, 唔好將自己錯ge地方歸咎係人地身上, 呢個世界有多好殺人犯, 人地殺人又唔見你去殺人? 人地錯你就跟住錯, 呢d咁ge性格實在極度不要得, 我講過, 話人之前要檢討下自己, 聽你咁講完全無覺得自己有少少唔岩, 一味賴人開, 所以自己就開. 你d咁ge性格去到社會做事一定蝕抵, 我而家教你, 係塞錢落你袋, 不過你真係有權少少都唔理我, 其實我都想你唔理我 Very Happy, 我都唔想你得到呢筆錢, 因為我同你又唔係我fd, 同你無咩交情, 而且對你有極度反感, 你唔聽我最好. 你一定要駁我咀同埋寸我ar, 等緊你 Very Happy. 我唔會再比任何advice你, 你點反駁我都唔會再回~ 多謝

(P.S. 我在此對天發誓, 我從玩私服到現在都無開過外掛, 假如我有說謊, 出街必受五雷轟頂而死. 雖然我都覺得發毒誓好低b, 不過咁樣最可以顯出我無開過外掛, 所以低b都要做一次, 大家勿怪. 我無開外掛之心, 可昭日月~! 曾經有次覺得好唔公平好想開, 但最後因為我領悟到以上果點, 最後都無開.)

LoMing

文章數 : 35
注冊日期 : 2009-07-13

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  ping123 于 周三 8月 05, 2009 1:58 am

部份地方會考慮修正

如果係咁,不如調低至10%,因為pk太勁喇!如果10%大家接受唔到咪取消依招魔法囉,我覺得好公平!

ping123

文章數 : 22
注冊日期 : 2009-07-14

檢視會員個人資料

回頂端 向下

回你

發表  魔幻少年 于 周三 8月 05, 2009 8:09 pm

LoMing 寫到:
魔幻少年 寫到:自己都用緊啦!!見你用先用JA!!比我打死左向GM告我用外掛!!!你唔用人地點會用

遊戲上回ge野, 我完全覺得無問題, 但上面呢一點我插硬你.

首先我真係心照, 我100%無用過外掛, 我已經玩過無數咁多個私服, 從來都無用外掛, 靠ge係自己練番黎ge技術. 你自己有開, 唔代表人地都有開, 唔好將自己錯ge地方歸咎係人地身上, 呢個世界有多好殺人犯, 人地殺人又唔見你去殺人? 人地錯你就跟住錯, 呢d咁ge性格實在極度不要得, 我講過, 話人之前要檢討下自己, 聽你咁講完全無覺得自己有少少唔岩, 一味賴人開, 所以自己就開. 你d咁ge性格去到社會做事一定蝕抵, 我而家教你, 係塞錢落你袋, 不過你真係有權少少都唔理我, 其實我都想你唔理我 Very Happy, 我都唔想你得到呢筆錢, 因為我同你又唔係我fd, 同你無咩交情, 而且對你有極度反感, 你唔聽我最好. 你一定要駁我咀同埋寸我ar, 等緊你 Very Happy. 我唔會再比任何advice你, 你點反駁我都唔會再回~ 多謝

(P.S. 我在此對天發誓, 我從玩私服到現在都無開過外掛, 假如我有說謊, 出街必受五雷轟頂而死. 雖然我都覺得發毒誓好低b, 不過咁樣最可以顯出我無開過外掛, 所以低b都要做一次, 大家勿怪. 我無開外掛之心, 可昭日月~! 曾經有次覺得好唔公平好想開, 但最後因為我領悟到以上果點, 最後都無開.)
個個殺左人都話!!係冤枉加啦!!!你想解釋d咩!!on99發咪誓...你仲細阿!我敢做敢認,好過d人係度發誓!無做點認阿d咁說話!!咁多野講你不如去參加辯論比賽.
你真好煩!!!心照啦...哈哈

魔幻少年

檢視會員個人資料

回頂端 向下

上一篇主題 下一篇主題 回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章