古老的巨劍

上一篇主題 下一篇主題 向下

古老的巨劍

發表  ping123 于 周四 7月 16, 2009 5:33 pm

以上要<受封印 被遺忘的巨劍>+古卷先解到,
但未解巨劍只有 獨眼怪&阿土巴 先會出....飛8000張白信 都搵唔到200隻..機率跟出古卷一樣...
由此可見浪費gm的心機整出黎...
另有一點:百思不得其解...騎士點解咁垃圾?火靈的+8古劍,59力量,-128防 同個10x防 +7唔知咩雙刀 46力的黑妖打和....有冇搞錯?
係黑妖太勁?定騎士太癈?開宗明義話王族&騎士會強化 令全職平衡!黑妖出紅影 法c又加強魔法,騎士出的武器數值一q樣,攻又冇強化,防﹑魔防又不變...
叫人點有心機玩?點叫朋友轉ser?我從d黑妖身上聽到:黑妖真係勁到on蕉蕉...希望你咪俾d白木危言聳聽...

ping123

文章數 : 22
注冊日期 : 2009-07-14

檢視會員個人資料

回頂端 向下

回復: 古老的巨劍

發表  FIRST 于 周四 7月 16, 2009 7:08 pm

支持= =.我64力騎士的確唔夠未46力的黑妖打0 0..

FIRST

文章數 : 3
注冊日期 : 2009-07-10

檢視會員個人資料

回頂端 向下

你有冇問題=.=

發表  yuks 于 周四 7月 16, 2009 8:06 pm

騎既本身作用只係云同頂,,,你話想打得win黑妖根本就冇可能既事,,而家比你打和到仲咁多野講~"~
騎已經血厚攻擊仲咁高,,仲話垃圾?

yuks
訪客

回頂端 向下

reply

發表  ping123 于 周四 7月 16, 2009 9:40 pm

yuks 寫到:騎既本身作用只係云同頂,,,你話想打得win黑妖根本就冇可能既事,,而家比你打和到仲咁多野講~"~
騎已經血厚攻擊仲咁高,,仲話垃圾?

2者武器能力量值相同 就梗係騎士輸..而家高3班仲輸 你唔識字讀多2年書喇

ping123

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  GM01 于 周五 7月 17, 2009 1:26 am

ping123 寫到:另有一點:百思不得其解...騎士點解咁垃圾?火靈的+8古劍,59力量,-128防 同個10x防 +7唔知咩雙刀 46力的黑妖打和....有冇搞錯?
係黑妖太勁?定騎士太癈?開宗明義話王族&騎士會強化 令全職平衡!黑妖出紅影 法c又加強魔法,騎士出的武器數值一q樣,攻又冇強化,防﹑魔防又不變...
叫人點有心機玩?點叫朋友轉ser?我從d黑妖身上聽到:黑妖真係勁到on蕉蕉...希望你咪俾d白木危言聳聽...

1. 黑妖有雙重破壞+雙擊 攻擊力一定高於騎士
2. 我只講過強化王族 沒有講過強化騎士
3. 騎士不強? 我天天找人測試pvp 黑妖攻高 但騎士沖暈也只有看星星
4. 騎士反屏時 不要給我嘈騎士不強
5. 我無興趣危言聳聽 紅影雙刀 同 古老的雙刀是我的意思
6. 請你不要最告訴我說的黑妖單吃了龍,我測試了十多天用黑妖的+9終武才勉強用過萬支古白打死一條龍(打了快半小時)
我不明白 黑妖+8祝暗黑 如可殺得死
7. 騎士的定位是團戰的沖暈隊 不要用pvp告訴我騎士弱
8. 覺得騎士太弱請練黑妖 他的數字才能滿足你
9. 練黑妖 沒有人嘈過他不懂沖暈反屏,哪為何反嘈要他的攻擊力
10. 請你告訴我你要什麼計的刀
11. 魔防沒有強化 紅騎士頭巾 紅騎士盾牌 白拿了?
12. 請實際一點,不要貪一想二
13 沒有玩過正服的,不要告訴我騎士多弱,騎士才是團p的王道勇綠灌下去又是一條龍
14 合理的意見我一定會修正

GM01
Admin

文章數 : 57
注冊日期 : 2009-07-03

檢視會員個人資料

回頂端 向下

reply

發表  ping123 于 周五 7月 17, 2009 4:17 am

[quote="GM01"]
ping123 寫到:另有一點:百思不得其解...騎士點解咁垃圾?火靈的+8古劍,59力量,-128防 同個10x防 +7唔知咩雙刀 46力的黑妖打和....有冇搞錯?

1. 黑妖有雙重破壞+雙擊 攻擊力一定高於騎士
2. 我只講過強化王族 沒有講過強化騎士
3. 騎士不強? 我天天找人測試pvp 黑妖攻高 但騎士沖暈也只有看星星
4. 騎士反屏時 不要給我嘈騎士不強
5. 我無興趣危言聳聽 紅影雙刀 同 古老的雙刀是我的意思
6. 請你不要最告訴我說的黑妖單吃了龍,我測試了十多天用黑妖的+9終武才勉強用過萬支古白打死一條龍(打了快半小時)
我不明白 黑妖+8祝暗黑 如可殺得死
7. 騎士的定位是團戰的沖暈隊 不要用pvp告訴我騎士弱
8. 覺得騎士太弱請練黑妖 他的數字才能滿足你
9. 練黑妖 沒有人嘈過他不懂沖暈反屏,哪為何反嘈要他的攻擊力
10. 請你告訴我你要什麼計的刀
11. 魔防沒有強化 紅騎士頭巾 紅騎士盾牌 白拿了?
12. 請實際一點,不要貪一想二
13 沒有玩過正服的,不要告訴我騎士多弱,騎士才是團p的王道勇綠灌下去又是一條龍
14 合理的意見我一定會修正

QUOTE:
1.仲有暗牙.閃避,我知道!我都同意黑妖攻擊最強,我冇意見,不過強極都有個普既。59力,仲有64力的朋友都有目共睹!
2.我俾發貼的人騙左?定係睇錯呢?
3. 騎用雙手劍攻速變慢,肉眼都睇到,放棄盾牌減少防禦﹑魔防,不停硬直!一次必中,當然無敵喇,有delay,唔好彩第3次中,已經睇星星。
如果以上是你所指的無敵,那遠攻的法師呢?聖介,木咀,再拉開地烈?團p單p都係神囉..
6.我講既係事實!我2個朋友玩黑妖,有一點未同你講...佢地冇硬直時間o.o'
8.騎士本來一點都唔弱,未洗白前用真明劍已經係超人!
9.當然無人嘈喇~升級﹑打王都咁勁。moreover,反平剛剛才出,難保證過2日集體抗議@@
11.事實係加強左魔防,不過...+7抗頭已經11魔防,盾牌放倉變古董了...
12.你實際的定義是什麼?我係以遊戲回報的方式向你表達.我有問過你拎武器用?我有叫你改弱其他職業?我幾時貪過你<一>先=_=?
13.我早在8-9年前玩過了...騎士的好處就係勇綠齊爆,以驚人速度取勝!現在哪個職業不是?.?
我既意見就係黑妖過強/騎士過弱!這是我的觀點!我提供意見&表達的方式!

ping123

檢視會員個人資料

回頂端 向下

有關騎同黑妖的問題~

發表  艾爾 于 周五 7月 17, 2009 11:35 am

其實我都幾同意ping既講法..我諗如果6x力既騎都唔足夠同4x力既黑妖對打..其實真係會令大家唔玩騎..去晒玩黑妖..不過g大真係想成個server都冇晒騎嗎?如果本反平咁易打到既會好玩嗎?
好似白妖咁..d攻低打寶打怪咩都慢係個個server都會出現既問題..不過g大就出左把水弓額攻加1x(唔係好記得)..其實都睇得出g大係好想搞好個server..
我明白做gm既辛苦..日日比人插..真係會幾累人..幾不爽..有時會自己係度諗點解要係度係咁比人插?大不了咪關server lo..一家便宜兩家著..不過希望g大唔好咁諗..講真g大搞既呢個server真係幾好玩架..又多新野又多活動..日日有活動真係一個繼續去玩呢個server既動力黎..我明白可能有d人會講粗口鬧人(因為我有fd做gm試過)..又或者冇啦啦有technical既問題..好似今次咁..不過希望g大能夠一一咁去克服..我知道g大係得既..我亦都相信g大會繼續搞好個server..我諗成個server既人同我都會繼續支持g大既~~g大加油丫~~

艾爾

文章數 : 16
注冊日期 : 2009-07-12

檢視會員個人資料

回頂端 向下

發表  gn025629 于 周五 7月 17, 2009 12:23 pm

其實騎高幾班又點 職業之間梗有克制 黑妖+10終武60力又點 一消就玩完... 騎呢? 綠勇水一樣照斬
法師遇上白妖咪一樣死 打帶跑 冇得玩 白妖魔防又高
你所講係1對1公平既友誼型較量PK 唔消 唔走 果隻
但出到街 有幾多人會同你公平較量? 騎士唔怕消打架已經好著數了....
請用多角度分析 天堂好平衡 黑妖都怕法師 白妖 騎士攻城團P好西利嫁!!
黑妖吃王係好勁 攻擊力又高 技能又勁 友誼較量唔玩消係著數好多 騎士好難嬴....
你玩下其他職業就知各有利弊 Very Happy

gn025629
訪客

回頂端 向下

發表  GM01 于 周五 7月 17, 2009 1:06 pm

[quote="ping123"]
GM01 寫到:
QUOTE:
1.仲有暗牙.閃避,我知道!我都同意黑妖攻擊最強,我冇意見,不過強極都有個普既。59力,仲有64力的朋友都有目共睹!
2.我俾發貼的人騙左?定係睇錯呢?
3. 騎用雙手劍攻速變慢,肉眼都睇到,放棄盾牌減少防禦﹑魔防,不停硬直!一次必中,當然無敵喇,有delay,唔好彩第3次中,已經睇星星。
如果以上是你所指的無敵,那遠攻的法師呢?聖介,木咀,再拉開地烈?團p單p都係神囉..
6.我講既係事實!我2個朋友玩黑妖,有一點未同你講...佢地冇硬直時間o.o'
8.騎士本來一點都唔弱,未洗白前用真明劍已經係超人!
9.當然無人嘈喇~升級﹑打王都咁勁。moreover,反平剛剛才出,難保證過2日集體抗議@@
11.事實係加強左魔防,不過...+7抗頭已經11魔防,盾牌放倉變古董了...
12.你實際的定義是什麼?我係以遊戲回報的方式向你表達.我有問過你拎武器用?我有叫你改弱其他職業?我幾時貪過你<一>先=_=?
13.我早在8-9年前玩過了...騎士的好處就係勇綠齊爆,以驚人速度取勝!現在哪個職業不是?.?
我既意見就係黑妖過強/騎士過弱!這是我的觀點!我提供意見&表達的方式!
1. 騎士的缺點我明白,對於紅騎士頭巾及紅騎士盾牌的魔防
我會考慮調整
我也有考慮推出超高魔防的裝備,因為已測試要過200MR才難消中木中
2. 真冥劍是嚴重破壞平衡的物品,故已削弱
3. 雙手劍的攻擊力終武我暫定為 50力一刀扣 80~120
其餘會按取得難度大幅扣減[非終武最強應為復仇之劍(類似官服的真冥劍)]
(真冥劍有得買一定會大減能力)
4. 如無硬直時間,這是使用外掛,本伺服發現一定會ban[請舉報]

GM01
Admin

文章數 : 57
注冊日期 : 2009-07-03

檢視會員個人資料

回頂端 向下

REPLY

發表  YUKS 于 周五 7月 17, 2009 1:48 pm

我好同意Gn025629既講法 ,你高3班=.=?,,,,人地未必將自己真實既點數及武器話比你知囉,,
不竟騎士的作用都唔係太過打得,,,如果有埋反屏既騎,騎又咁高攻,,
黑妖都未必扣到你2/3血,仲想改勁?想勁就搵人一齊打本反屏NA,,,
咁多野講不如打€多幾隻炎魔

YUKS
訪客

回頂端 向下

發表  艾爾 于 周五 7月 17, 2009 1:57 pm

咁又係波...server開左就係咁去打炎魔先~

艾爾

文章數 : 16
注冊日期 : 2009-07-12

檢視會員個人資料

回頂端 向下

上一篇主題 下一篇主題 回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章